Zoja torta

Zoja torta

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Torte
Kuhinja: Srpska
Keyword: Torta, zoja, čokolada, šlag, plazma, brza, sočna

Sastojci

Kora i fil:

  • 12 celih jaja
  • 400 gr šećera u prahu
  • 250 gr putera ili margarina
  • 400 gr čokolade za kuvanje
  • 150 gr mlevene plazme

Ostalo:

  • 5 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 litar slatke pavlake

Uputstvo

  • Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati žumanca pa još jednom izmiksati da se sjedini.
  • Posebno umutiti puter i dodati otopljenu čokoladu, pa umutiti.
  • U puter i čokoladu dodati umućen sneg od belanaca i izmiksati.
  • Na kraju sipati mlevenu plazmu i polako sve izmešati, da se sastojci sjedine.
  • Ovako umućenu smesu podeliti na dva jednaka dela. Jedan deo je fil za filovanje torte, i ostaviti ga u frižider.
  • U drugi deo dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati, pa od ove smese ispeći tri korice i plehu dimenzija 20 x 30 cm.
  • Posebno umutiti slatku pavlaku, da se dobije čvrst šlag. Umesto pavlake možete koristiti i šlag.
  • Tortu filovati sledećim redom: Kora, fil, slatka pavlaka i tako redom. Tortu premazati umućenom slatkom pavlakom i ukrasiti po želji.

Napomene

Ovo je recept koji imam preko dvadeset godina. Koliko sam je puta samo napravila, baš iz tog razloga što je veoma brza i jednostavna za pravljenje, umutiš sve, od pola ispečeš kore a pola ti je fil i to je to. A onda mi je dosadila, pa sam prestala da je pravim i tek se skoro opet setih, i eto je. Napravite i uživajte u ovoj divnoj torti.
Poslovica za danas:
-“ Oteto – prokleto.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.