Zapečeni mlinci sa pečenicom

Zapečeni mlinci sa pečenicom

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: Mlinci, zapečeni, pečenica, suvi vrat, pavlaka

Sastojci

  • 500 gr mlinaca
  • 2 cela jajeta
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 150 gr pečenice, suvog vrata ili šunke
  • ulje i so

Uputstvo

  • Staviti vodu u lonac da provri. Dodati jednu kocku za supu ili samo posoliti vodu.
  • Kada voda provri, izlomiti mlince i ubaciti u vrelu vodu. Ostaviti nekoliko minuta da se mlinci popare i odmeknu.
  • Procediti mlince i izručiti u vanglicu.
  • Posebno umutiti jaja, pavlaku i seckanu pečenicu ili šta se već nađe u frižideru.
  • Ovu smesu izručiti preko mlinaca, izmešati da se sve izjednači pa izručiti u pleh podmazan uljem.
  • Peći oko 15 minuta na 200*C.
  • Ja sam na dno podmazanog pleha, poređala kriške starog hleba, a može i tost hleb, pa preko toga izručila smesu i pekla. U tom slučaju, u smesu možete dodati neko jaje više, šoljicu ulja i šoljicu kisele vode, da mlinci ne bi bili suviše suvi.

Napomene

Veoma jednostavno jelo. Ja lično, uvek ga spremam za večeru, a uz jogurt ili kiselo mleko odlično se slaže. Inače može da posluži i kao jedan brzinski ručak ali i kao doručak. Kako god vama odgovara, u svakom slučaju, ukus je odličan.
Poslovica za danas:
-“ U razmišljanju budi sličan pužu, u delanju ptici.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here