Zapečeni mlinci sa pečenicom
Sastojci
- 500 gr mlinaca
- 2 cela jajeta
- 2 čaše kisele pavlake
- 150 gr pečenice, suvog vrata ili šunke
- ulje i so
Uputstvo
- Staviti vodu u lonac da provri. Dodati jednu kocku za supu ili samo posoliti vodu.
- Kada voda provri, izlomiti mlince i ubaciti u vrelu vodu. Ostaviti nekoliko minuta da se mlinci popare i odmeknu.
- Procediti mlince i izručiti u vanglicu.
- Posebno umutiti jaja, pavlaku i seckanu pečenicu ili šta se već nađe u frižideru.
- Ovu smesu izručiti preko mlinaca, izmešati da se sve izjednači pa izručiti u pleh podmazan uljem.
- Peći oko 15 minuta na 200*C.
- Ja sam na dno podmazanog pleha, poređala kriške starog hleba, a može i tost hleb, pa preko toga izručila smesu i pekla. U tom slučaju, u smesu možete dodati neko jaje više, šoljicu ulja i šoljicu kisele vode, da mlinci ne bi bili suviše suvi.
Napomene
Veoma jednostavno jelo. Ja lično, uvek ga spremam za večeru, a uz jogurt ili kiselo mleko odlično se slaže. Inače može da posluži i kao jedan brzinski ručak ali i kao doručak. Kako god vama odgovara, u svakom slučaju, ukus je odličan.
Poslovica za danas:
-“ U razmišljanju budi sličan pužu, u delanju ptici.“-
Lajkujte nas: