Zapečena piletina

Zapečena piletina

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Piletina, rerna, krompir, mladi luk,

Sastojci

  • 500-600 gr pilećeg filea
  • 400 gr krompira
  • 150 gr šampinjona
  • 2-3 struka mladog luka
  • 1 celo jaje
  • 200 ml neutralne pavlake
  • so, začin, ulje, susam

Uputstvo

  • U pleh sipati malo ulja da se pokrije dno.
  • Krompir oljuštiti i iseckati na kockice. Posoliti ga po ukusu, izručiti u pleh i malo promešati.
  • Piletinu iseći na kockice, začiniti, samo malo propržiti na ulju pa složiti preko krompira.
  • Šampinjone iseckati na sitnije komade pa takođe propržiti na ulju u kom se pržila piletina. Rasporediti preko krompira i piletine.
  • Mladi luk iseckati i rasporediti preko svega.
  • U posudi umutiti jaje, dodati neutralnu pavlaku, dodati so i začin pa preliti preko složenih sastojaka u plehu. Sve posuti susamom.
  • Peći na 200*C oko 45 minuta. Paziti da se ne presuši.

Napomene

Uz ovaj ručak, prilog nije potreban, samo napravite salatu po želji i poslužite. Jelo je zaista jako ukusno. U slučaju da ne volite mladi luk, ne morate ga staviti, međutim, poseban ukus ovom jelu, zapravo, daje taj mladi luk. Ukoliko se ovo jelo bude, bar jednom, naslo na vašoj trpezi, sigurna sam da ćete ga uvrstiti u stalni meni. 
Poslovica za danas:
-“ Razmisli prvo s’ jastukom, a onda s’ ljudima.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here