Pita sa dulekom
Sastojci
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 gr duleka izrendanog
- 300-400 gr šećera kristal
- 100 ml ulja
- 1/2 čaše kisele vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica cimeta
Uputstvo
- Ređati po tri kore jednu na drugu. Svaku koru poprskati kiselom vodom i malo ulja.
- Na treću koru rasporediti jednu šaku izrendanog duleka, posuti šaku šećera, malo vanile i cimeta.
- Ovako nafilovane, kore uviti u rolat i staviti u podmazan pleh.
- Isto ponoviti sa ostalim korama dok se ne potroše.
- Kada je pleh popunjen, pitu premazati uljem i peći na 200*C oko pola sata.
- Toplu pitu iseći na manje komade, složiti na tanjir i posuti prah šećerom.
Napomene
Ništa ne može da zamiriše kao ova pita. Spoj duleka i cimeta je jednostavno savršen, toliko, da jedva sačekate da se pita ispeče. Zar nisam u pravu?
Poslovica za danas:
-“ Ne puštaj strelu, ako znaš da neće pogoditi cilj.“-
Lajkujte nas: