Čokoladni kolač sa malinama
Sastojci
Kora:
- 3 cela jajeta
- 15 kašika šećera kristal
- 15 kašika ulja
- 15 kašika mleka
- 15 kašika brašna mekog
- 4 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 500 ml vode
- 150 gr šećera kristal
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 100 gr čokolade
- 500 gr malina svežih ili smrznutih
Glazura:
- 250 ml slatke pavlake
- 100 gr čokolade
Uputstvo
- Razmutiti puding u 100 ml vode a u ostatak vode sipati šećer i staviti da se kuva. Kada provri, sipati razmućen puding i skuvati do kraja. Ostaviti da se ohladi.
- Dok se fil hladi, pripremiti koru.
- Umutiti jaja, šećer, ulje, mleko, kakao i prašak za pecivo.
- U pleh dimenzija 20 x 30 cm, izručiti pola smese i staviti u rernu na desetak muinuta, samo da se uhvati gornja korica.
- Izvaditi iz rerne i po kori složiti maline, preko malina izrendati čokoladu, zatim preko rasporediti mlak fil od pudinga i na kraju izručiti drugu polovinu smese i vratiti u rernu.
- Kolač peći na 180*C oko 40 minuta. Pre vađenja iz rerne proveriti čačkalicom da li je kolač pečen.
- U šerpicu staviti slatku pavlaku i čokoladu pa staviti na ringlu da se smesa istopi i sjedini. Skinuti sa ringle pre nego što provri.
- Ovom glazurom preliti kolač i ostaviti da se potpuno ohladi.
Napomene
Prelep kolač neverovatnog ukusa. Umesto malina, možete koristiti i neko drugo voće, višnje, jagode…itd. Čini se komplikovano napraviti ga ali verujte da uopšte nije tako. Potrebna je samo dobra organizacija i kolač je gotov. Najteži deo je dok čekate da se ohladi. U svakom slučaju, vredi svake „muke“ i odvojenog vremena, uverićete se i sami.
Poslovica za danas:
-“ Lakše je svađe izbeći nego ih okončati.“-
Lajkujte nas: