Pohovani karfiol

Pohovani karfiol

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Prilog
Kuhinja: Srpska
Keyword: Karfiol, pohovano, kuvano

Sastojci

  • 1 ceo karfiol
  • 4 cela jajeta
  • ulje za prženje

Uputstvo

  • Karfiol razdeliti na cvetove i obariti u slanoj vodi. Probati oštrim nožem da li je karfiol kuvan, ako nož lako prođe kroz cvet, gotovo je.
  • Izvaditi karfiol iz vode, složiti u činiju i odmah posoliti.
  • Svaki cvet uvaljati u brašno.
  • Umutiti jaja. U jaja uvaljivati pobrašnjen karfiol i stavljati na vruće ulje. Pržiti sa svih strana. Poslužiti uz ručak.

Napomene

Pohovani karfiol možete jesti i sam ili kao dodatak nekom jelu, vruć, hladan, za doručak, ručak, bez ili sa hlebom…mogućnosti su razne a vi izaberite koja vam najviše odgovara.
Poslovica za danas:
-“ Kada delimo radost, ona se udvostručuje. Delimo li tugu, ona se prepolovljava.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Prilog. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here