Žito sa šlagom

Žito sa šlagom

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Desert
Kuhinja: Srpska
Keyword: Žito, pšenica, šlag, orašče

Sastojci

  • 500 gr pšenice
  • 500 gr oraha mlevenih
  • 500 gr šećera
  • 2 kesice vanile
  • 1/2 oraščeta

Uputstvo

  • Pšenicu oprati i staviti da se kuva. Kuvati otprilike sat ipo od kad počne da vri. Skinuti sa ringle, poklopiti i umotati u ćebe. Ostaviti par sati a najbolje da prenoći.
  • Sutradan ocediti višak vode i samleti.
  • Dodati šećer, vanilu, orahe i orašče i dobro rukom umesiti. Ako je potrebno, dodati još šećera, jer žito nije ukusno ako nije dovoljno slatko.
  • Gotovo žito držati u frižideru i služiti isključivo uz šlag.

Napomene

Ova jednostavna poslastica me uvek vraća u detinjstvo. Uvek me podseti na zimske praznike, koji ne mogu da se zamisle bez žita sa šlagom. Drage moje, ne dajte da vam nova godina prođe bez ovog slatkiša.
Poslovica za danas:
-“ Ako ne možeš nagraditi, makar se zahvali.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.