Crvene barene paprike

Crvene barene paprike

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Zimnica
Kuhinja: Srpska
Keyword: Paprika, crvena, barena, zimnica, kisela

Sastojci

  • 10 kg crvene paprike
  • 3 litra vode
  • 250 ml ulja
  • 200 gr šećera kristal
  • 4 kašike soli
  • 100 ml esencije
  • biber u zrnu, lorber

Uputstvo

  • Paprike oprati, osušiti i očistiti od peteljki i semena.
  • U lonac staviti vodu, ulje, šećer, sol, esenciju, biber i lorber da vri non stop. U smesu ubacivati po 4-5 paprika, i posle 5-6 sekundi ih odmah, rešetkastom kašikom vaditi. Paprike ubacivati u drugi, suv lonac i poklopiti. Isto uraditi sa svim paprikama.
  • Kada potrošite sve paprike, ostavite da se ohladi i smesa i paprike.
  • U ohlađenu smesu dodati kašičicu salicina i promešati.
  • U tegle pakovati ohlađene paprike, naliti ohlađenom smesom i zatvarati tegle zatvaračem ili celofanom.

Napomene

Ovako spremljene paprike su idealne za zimnicu, ostaju cele zime čvrste i vruskave a spremljene po ovom receptu, ukus im je taman kako treba. U slučaju da vam ostane skuvanog rastvora, dokupite još paprika. Napunite špajz i ne bojte se zime.
Poslovica za danas:
-“ Svaka muka za vremena, a sramota zavijeka.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Zimnica. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.