Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider sat vremena.
Ohlađeno testo rastanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Modlom vaditi zvezde, raznih veličina i rađati u pleh, obložen papirom za pečenje.
Keks peći na 180*C oko 15 minuta.
U šerpicu sipati 2 kašike ulja, dodati 50 gr crne čokolade i istopiti na tihoj vatri. Skloniti sa ringle, dodati drugih 50 gr crne čokolade i mešati da se sve istopi i sjedini.
Posebno otopiti belu čokoladu.
Preko otopljene crne čokolade, kašičicom sipati otopljenu belu čokoladu, tako što ćete malo prošarati. Gornji deo keksa umočiti u prošaranu crnu i belu čokoladu i odmah izvaditi, malo otkapljati pa prevrnuti na rešetku ili papir za pečenje. Sada ponovo kašičicom bele čokolade, prošarati crnu, pa umočiti sledeći keks.
Važno je da pre svakog keksa, crnu čokoladu prošarate belom.
Čokoladirane kekse ukrasiti perlicama ili nečim drugim i ostaviti da se keks ohladi i čokolada stegne.