Za ovaj kolač, biće vam potreban kalup za madeleine, koji ima oblik šapica. Može biti metalni ili silikonski. Lično mislim, da se ovaj kalup može iskoristiti i za naše, klasične šapice. U svakom slučaju ću probati.
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke, sem putera, pa dobro izmiksati.
Nakraju uliti otopljen puter, sve vreme miksajući na najmanjoj brzini.
Smesu ostaviti u frižider, dok se rerna ne zagreje.
Sipati po jednu kašiku, ohlađene smese u kalup za madeleine.
Peći na 180*C oko 15-20 minuta.
Pečene kolače izvaditi iz kalupa i posuti prah šećerom.
Možete ih ukrasiti i na drugi način, recimo da ih čokoladirate. Istopite oko 150 gr čokolade za kuvanje sa 5 kašika ulja, pa u kalupe sipajte po kašiku čokolade, i vratite madeleine u kalupe, dok se čokolada ne ohladi i ne stegne.