U mlako mleko dodati kvasac i šećer, izmešati i ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodati jaje, ulje, jogurt i so, pa sve još jednom izmešati. Na kraju dodati brašno i zamesiti testo, da se ne lepi za ruke.
Testo odmah podeliti na dva dela, pa svaki deo podeliti na 6 delova. Od svakog dela formirati malu lopticu, pokriti krpom i ostaviti 15-20 minuta, da se testo odmori.
Uzeti prvih 6 loptica i rasklagijati ih u krug, veličine plitkog tanjira. Sada svaki deo premazati puterom i ređati jedan preko drugog. Poslednji deo ne premazivati. Isto uraditi i sa drugih 6 loptica.
Sada uzeti testo, koje ste prvo složili, pa oklagijom rastanjiti u krug što tanje. Krug iseći na 4 dela unakrst, a svaki još na 3-4 dela, u zavisnosti da li želite veće ili manje kroasane.
Na svaki deo staviti fil po želji (sir, kačkavalj, džem, krem, šunku, itd..), pa uvijati kifle i ređati u pleh. Složene kroasane pokriti krpom i ostaviti oko pola sata da narastu.
Pre pečenja, kroasane premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200*C oko 20 minuta.
Ostaviti malo da se prohlade pa poslužiti.
Kroasane možete savijati i prazne, bez bilo kakvog fila i tako ih ispeći. Kada se malo prohlade, krem ili džem sipati u poslastičarsku kesu, sa metalnim nastavkom za punjenje krofni, pa puniti kroasane. Preko posuti šećer u prahu ili preliti čokoladom.