Umutiti dobro puter, šećer i jaje. Zatim dodati sve ostale sastojke, sem brašna, pa još jednom dobro izmiksati.
Na kraju dodavati brašno, malo po malo i zamesiti glatko testo. Ukoliko bude potrebno još malo brašna, slobodno dodajte, dok ne dobijete testo, koje se ne lepi za ruke.
Testo možete oblikovati na razne načine. Ja sam ga propustila kroz vodenicu za meso, sa nastavkom za keks i tako dobila fine tanke keksiće, jednake veličine. Ukoliko nemate ovaj nastavak za vodenicu, testo možete rastanjiti oklagijom što tanje, pa modlom vaditi kekse raznih oblika i veličina.
Poređati keks u pleh i peći na 180*C oko desetak minuta.
Pečeni keks posuti kristal šećerom ili ga ostaviti samo tako.
Napomene
Ovo je vrsta keksa koji prosto obožavam i ne znam koliko mi ga je dosta. A kako tek od njega kuća zamiriše, to je posebna priča.Poslovica za danas:-" Ne boj se sporog napretka, već stajanja u mestu."-