Umutiti dobro mast sa šećerom, dok smesa ne postane penasta i bela, tj. dok se šećer ne istopi. Dodati sve ostale sastojke i zamesiti fino glatko testo. Testo podeliti na dva dela.
Jednu polovinu testa rastanjiti na papiru za pečenje, pa sa sve papirom položiti na dno pleha. Ja sam koristila okrugli pleh, prečnika 26 cm. Takođe, pitu možete složiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm.
Sada spremiti fil. Umutiti mikserom belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi izmešati sve ostale sastojke, pa dodati umućena belanca i polako, ručno izmešati, da se sastojci sjedine. Spremljen fil izručiti preko kore u plehu.
Zatim drugu polovinu testa rastanjiti na papiru za pečenje, u veličini pleha, pa prevrnuti rastanjenu koru preko fila. Skinuti papir za pečenje i peći pitu na 180*C oko 35-40 minuta.
Pečenu pitu ostaviti da se potpuno ohladi, posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti.
Napomene
Ja bih rekla ovako "Ko o čemu, baba o uštipcima"...e tako i ja sa makom. Znači kada vidim ili čujem tu magičnu reč "MAK", ja jednostavno ne mogu da odolim. Svi oni, koji vole mak, toliko koliko ga ja volim, razumeće me, a ostali neka zamisle onaj sastojak, koji najviše vole.Poslovica za danas:-"Budi uveren da si u pravu, pa tek onda idi napred."-