Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo pokriti krpom i ostaviti da naraste i duplira se.
Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti oklagijom na debljinu malog prsta i oblik kvadrata.
Izrendati ili izgnježditi beli luk i pomešati ga sa margarinom. Dodati polovinu spremljenog začina i sve dobro izmešati.
Celu površinu testa premazati spremljenim namazom. Sada testo iseći na kvadrate, tako da se dobije 16 kvadrata.
Isečenu parčad, slagati po 3-4 jednu na drugu, pa ređati u uski pleh za hleb, uspravno, tako da dobije izgled harmonike.
Složen hleb posuti semenkama po izboru, pokriti i ostaviti oko pola sata da naraste.
Narasli hleb, peći na 180*C oko pola sata.
Poslužiti dok je još topao.
Napomene
Fantastično ukusan hleb, pogodan za ove posne dane, ali i za najlepšu prazničnu trpezu. Što se tiče začina, izaberite sami. Ja sam koristila mešavinu italijanskih začina, meni veoma ukusan začin, a vi možete staviti samo origano ili šta već volite.Poslovica za danas:-"Žalost i radost se poznaju čoveku po licu."-