U šerpu sipati vodu i puter i pustiti da provri i da se puter istopi. Skinuti sa ringle i odmah dodati brašno. Dobro sve izmešati, pa ostaviti 15 minuta, da se smesa samo malo prohladi.
U smesu dodavati jedno po jedno jaje, sve vreme muteći mikserom.
Smesu za koru, preručiti u podmazan, veliki pleh od rerne i peći koru 20 minuta, na 220*C.
Pečenu koru preseći na dva dela i ostaviti da se potpuno ohladi.
Fil:
Mleko sipati u šerpu, dodati šećer i puding, dobro sve izmešati, pa skuvati. Skuvan puding ostaviti da se ohladi.
U ohlađen puding dodati puter ili margarin i dobro sve izmiksati, da se dobije lep, kremast fil.
U odgovarajući pleh staviti na dno jednu polovinu kore. Preko kore sipati umućen fil i lepo ga poravnati.
Preko fila posuti iseckano voće po izboru. Ja sam ovaj put koristila voćni kompot iz konzerve. Posebno umutiti šlag i premazati preko voća.
Na kraju, kolač pokriti drugom polovinom kore i obilato posuti šećerom u prahu. Ostaviti kolač u frižider, da se dobro ohladi i stegne. Najbolje bi bilo preko noći.
Ohlađen kolač iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Jedan od najdivnijih kolača koje sam ikada jela, je upravo ovaj. Karpati. Naravno, ime je dobio po planinskom vencu Karpati, jer kora za ovaj kolač, obzirom da je neravna i sa puno ispupčenja, podseća na planinski venac. Ja vam od sveg srca preporučujem da ga probate, a potvrđujem da se veoma brzo i lako napravi.Poslovica za danas:-" Svak po sebi, sudi o drugome."-