Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti da naraste i duplira se.
Naraslo testo premesiti, podeliti na 12 delova i od svakog formirati lopticu. Ostaviti još desetak minuta da odmori.
Svaku lopticu razvaljati oklagijom u dužinu.
Sa šire strane uviti u rolat, pa sa obe ruke rolati po stolu, da se dobije valjkast oblik. Ređati u pleh, pokriti krpom i ostaviti pola sata da štapići narastu.
Pre pečenja, premazati ih običnom vodom i staviti u rernu zagrejanu na 200*C da se peku 15-20 minuta.
Dok se slanci peku, umutiti preliv.
Pomešati brašno, so i sodu bikarbonu, dodavati po malo vode i energično mutiti kašičicom. Pazite da ne dodate previše vode, jer preliv treba da bude gust i da polako pada sa kašičice. Bolje da bude i malo gušći nego redak.
Preliv sipati u kesu za zamrzivač, i makazama odseći vrh od kese.
Kada su štapići dobili lepu rumenu boju, izvaditi ih iz rerne i našarati prelivom.
Vratiti u rernu na 2-3 minuta, da se preliv osuši i odmah izvaditi. Pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da odstoje.
Poslužiti tople.