Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Dodati seckane orahe i brašno i polako varjačom izmešati smesu, da se sastojci sjedine.
Od ove smese ispeći dve korice, u okruglom kalupu, prečnika 26 cm ili pravougaonom plehu, dimenzija 20 x 30cm.
Žuti fil:
Skuvati puding sa mlekom i šećerom, na uobičajen način. Kada se puding ohladi, dodati ga u umućen puter, i dobro umutiti mikserom, da se dobije lep kremast fil.
Crni Fil:
Umutiti dobro žumanca sa šećerom i skuvati na pari. Na kraju dodati čokoladu za kuvanje i kuvati još taman toliko, da se čokolada istopi. Posebno umutiti puter, pa dodavati ohlađen fil, kašiku po kašiku, sve vreme muteći.
Filovati tortu na sledeći način: Kora, žuti fil, crni fil, žuti fil, kora.
Posebno umutiti šlag sa mlekom ili vodom, pa premazati celu tortu i ukrasiti po želji.
Napomene
Još jedna torta u nizu pomalo zaboravljenih. Ovih dana redovno kopam po mojoj staroj svesci sa receptima, i pokušavam da oživim, neke stare i nekada baš obožavane torte. Rado ih se prisećam i sa velikim zadovoljstvom svaku od njih napravim. Poslovica za danas:-"Malo naučimo iz pobede, ali mnogo iz poraza."-