Skuvati puding sa mlekom i šećerom, na uobičajen način. Ostaviti da se ohladi, ali ne potpuno. Poželjno je da puding bude mlak, za dalju obradu.
U skuvan puding dodati vanilin šećer i puter ili margarin, pa sve dobro izraditi mikserom, da se dobije lepa, kremasta smesa.
U umućenu smesu dodati mleveni plazma keks i kokos, pa polako varjačom ili rukom, izmešati smesu, da se sastojci sjedine.
Polovinu smese prebaciti na plato i polako, rukama rastanjiti u oblik pravougaonika, klasičnih dimenzija i debljine oko jednog prsta. Preko poređati isečene banane. Banane malo pritisnuti, da što bolje prionu u smesu.
Preko banana staviti drugu polovinu smese i ravnomerno rasporediti.
Umutiti šlag, premazati celu tortu i ukrasiti po želji. Ostaviti u frižider na 2-3 sata, da se torta ohladi i stegne.
Seći po potrebi i poslužiti.
Napomene
Veliki sam pristalica starinskih torti, za koje se peku korice i kuva fil na pari, ali nemam ništa protiv, ni ovih, brzinskih torti, pogotovo kada je napolju temperatura plus beskonačno. Napravila sam ovu tortu za 15 minuta, a torta je pravo iznenađenje, bar za mene. Moram da priznam da je, od četiri torte, koje sam pravila sada za preslavu, ova bila pobednik. Najlakša, najbrža, najjednostavnija i najjeftinija, a najukusnija. Eto, nekada se i to desi.Poslovica za danas:-" U starom selu, teško je novi običaj uspostaviti."-