Go Back

Sutlijaš sa belom čokoladom

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Desert, Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: sutlijaš, pirinač, bela, čokolada, poslastica, slatko

Sastojci

  • 250 gr pirinča
  • 2 šolje vode
  • 1 litar mleka
  • 1-2 kesice vanilin šećera
  • 200 gr bele, mlečne čokolade
  • prstohvat soli

Uputstvo

  • Pirinač dobro oprati u nekoliko voda. Sipati u šerpu, dodati vodu i malo soli, pa kuvati na tihoj vatri desetak minuta.
  • Zatim dodati mleko i nastaviti sa kuvanjem, dok se pirinač ne skuva.
  • Isključiti ringlu, pa dodati vanilin šećer i belu mlečnu čokoladu i mešati da se čokolada potpuno istopi.
  • Ukoliko volite malo slađe, dodajte nekoliko kašika kristal šećera.
  • Skuvan i vruć sutlijaš sipati u činije, posuti cimetom i ostaviti da se ohladi.
  • Mada, možete poslužiti i topao sutlijaš, kako ko voli.

Napomene

Sutlijaš je poslastica, koju verovatno svi vole, od dece do starijih osoba. Ovo je malo drugačija varijanta, zaslađena belom čokoladom, mada sam ja ipak dodala i malo šećera. Sutlijaš, obogaćen ovom belom čokoladom, dobio je jedan nežan i veoma zanimljiv ukus, koji svakako vredi uvrstiti stalnu praksu kuvanja sutlijaša.
Poslovica za danas:
-" Volite svoje neprijatelje, jer vam oni ukazuju na vaše greške."-