U šerpu sipati vodu, šećer, so i margarin, pa staviti da provri. Posebno izmešati brašno i prašak za pecivo. Kada je smesa provrila, sipati brašno, skloniti sa ringle, pa dobro izmešati smesu da se izjednači. Ostaviti da se malo ohladi, a za to vreme skuvati fil.
Odvojiti malo mleka i u njega staviti brašno, pa dobro izmiksati da nema grudvica. U ostatak mleka sipati šećer i staviti da provri. Kada je mleko provrilo, sipati umućeno brašno i kuvati dok se ne zgusne. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
U testo za krofne, koje se malo prohladilo (ne mora da bude potpuno hladno), dodavati jaja, jedno po jedno i posle svakog dodatog jajeta, smesu izmiksati. Špric za tulumbe napuniti smesom, pa na pleh istiskati krofne. Ako nemate špric, možete kašičicom da vadite smesu i stavljate na pleh, ništa ne smeta.
Što se tiče papira za pečenje, kada su Princes krofne u pitanju, ja ih u velikom luku zaobilazim, jer sam imala loše iskustvo. Po meni, najbolje je stavljati ih na pleh bez ičega i peći.
Krofne pecite na 180*C oko pola sata, bez otvaranja rerne. Ja ih pečem na istoj temperaturi od početka do kraja, jer mi se dešavalo da mi krofne malo splasnu čim smanjim temperaturu, tako da sam prestala to da radim.
Pečene krofne ostavite da se potpuno ohlade.
Kada se skuvan fil ohladio, dodajte margarin i dobro izmiksajte. Ukoliko volite slađi fil, dodajte malo šećera u prahu.
Ohlađenim krofnama osecite vrh reckastim nožem, pa donji deo napunite filom i poklopite odsečenim vrhom.
Pospite obilato prah šećerom i poslužite.