Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
Podeliti na dva dela i svaki dobro premesiti. Obe jufke premazati uljem sa svih strana, malo rastanjti dlanovima, prekriti folijom i ostaviti da odstoji oko sat vremena.
Dok se testo odmara napraviti fil. Umutiti jaja, dodati kiselu vodu, obe vrste sira, jogurt (pavlaku) i so, sve lepo izmešati u kompaktnu smesu.
E sada ide onaj teži deo za one kojima je ovo prvi put da razvalače kore. Preko stola stavite neki stariji stolnjak. Jufku prvo malo rastegnete u rukama pa je stavite na stolnjak. Polako i strpljivo prstima razvlačite u krug. Ne brinite ako vam testo negde pukne, kad se urola to se neće primetiti.
Kada ste koru razvukli preko stola, potrebno je odstraniti ivice (to su oni debeli krajevi na kori). Oštrim nožem isecite ivice a to testo možete ponovo iskoristiti za treću koru.
Razvučenu koru prvo prelite sa 4-5 kašika ulja, potom po njoj rasporedite fil.
Pomoću stolnjaka prebacite kraj preko manjeg dela kore.
Sada, ponovo pomoću stolnjaka urolajte dalje koru do kraja.
Tepsiju dobro nauljite, pitu ponovo urolajte ali sada oko svoje ose i prebacite u tepsiju. Uradite sve isto i sa drugom jufkom. Pitu dobro premažite uljem i pravo u rernu. Peći na 180*C oko 30-40 minuta.