Umutiti penasto žumanca sa šećerom. Dodati ulje, vodu, brašno i prašak za pecivo, pa dobro sve izmiksati.
Od ove smese ispeći dve korice u plehu dimenzija 20 x 30 cm. Drugu koricu ostaviti u plehu.
Umutiti belanca sa 7 kašika šećera u čvrst sneg i ostaviti sa strane.
U litar vode skuvati puding sa 14 kašika šećera.
Skuvan i vruć puding sipati odmah u umućena belanca i mutiti mikserom 5-6 minuta, da se smesa sjedini.
Ovako umućen fil preliti preko kore koja je ostala u plehu. Preko fila odmah staviti drugu koricu. Ostaviti kolač da se ohladi, pa ga prebaciti u frižider, da se do kraja ohladi i stegne. Potrebno je negde oko 2-3 sata.
Ohlađenu krempitu posuti obilato prah šećerom.
Seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Evo, konačno na red dođe i dobra stara krempita sa pudingom i belancima. Ovaj fil za krempitu je toliko dobar, ukusan, vazdušast i penast, prosto se topi u ustima. Samo pratite recept i nema šanse da ne uspe, čak ni onom, ko je prvi put pravi. A šta vam je potrebno za spremanje ove krempite? Pa samo jaja, puding, pola sata vremena i eto ga, krempita je na stolu.Poslovica za danas:-" Oprezan čovek sto puta pređe preko vode, a opet je uvek iznova štapom proverava."-