Umutiti penasto belanca sa šećerom. Dodati žumanca i mutiti još malo da se smesa sjedini.
Dodati orahe i brašno i polako sve promešati varjačom.
Od ove smese ispeći dve okrugle kore u plehu prečnika 24cm na 180*C oko 25-30 minuta.
Kada se kore ohlade, preseći ih na pola, tako da se dobije 4 kore.
Fil:
Staviti mleko i šećer da provri. Povremeno promešati.
Dok se mleko kuva, umutiti smesu od jaja, brašna i šećera (3 jaja, po 3 kašike šećera i brašna)
U provrelo mleko sipati smesu i kuvati dok se ne zgusne, sve vreme mašajući.
Kada je krem skuvan, skloniti sa ringle i dodati puter ili margarin i sve zajedno mutiti mikserom dok se ne dobije kremasta masa.
Krem pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Filovati tortu redom: kora, fil, banane. Ostaviti fila za kraj da se cela torta premaze sa ovim filom (na tortu ne ide šlag). Gotovu tortu posuti mlevenim orasima i staviti u frižider.
Napomene
Ovo je jedna mala, slatka, okrugla torta. Po mom skromnom mišljenju, najlepša torta sa bananama koju sam ikad probala i napravila, a kada se uz to doda da je jednostavna za pravljenje i ne tako skupa, onda zaista vredi napraviti i obradovati svoje ukućane i goste. Verujte, čestitke i pohvale neće izostati.Poslovica za danas:-" Vatra i voda su dobre sluge a zli gospodari."-