Mikserom dobro mutiti žumanca sa šećerom, dok ne pobele.
Dodati mleko i ulje, pa još malo izmiksati.
Posebno izmešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodati u smesu i ponovo miksati, da se sastojci sjedine.
Pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložiti papirom za pečenje ili ga podmazati na uobičajen način. Smesu izručiti u pleh i peći.
Posebno umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa preko pečene kore premazati šne od belanaca.
Kolač vratiti u rernu, posle par minuta isključiti rernu i ostaviti ga unutra, dok se rerna skroz ne ohladi. Ohlađen kolač premazati glazurom od čokolade.
Kada se glazura stegne, iseći na kocke i poslužiti.
Ako ste raspoloženi i imate dovoljno slobodnog vremena, pre nego što stavite glazuru, možete čašom formirati okrugli mančmelou, pa ga preliti glazurom od čokolade.
Evo još jedne napomene: Pre par dana, pravila sam dve vrste peciva, u koja su išla samo žumanca, a belanca koja su ostala, (bilo ih je ukupno 4), odvojila sam u plastiku sa poklopcem i ostavila u frižider. Iskoristila sam ih za mančmelou, da dobijem veću količinu šama, tako da sam umutila ukupno 9 belanaca sa 2 šolje šećera. Nemojte nikada bacati preostala belanca ili žumanca, već kombinujte recepte i spojite lepo i korisno.