Iscediti ulje od tunjevine u jednu šerpicu, zagrejati pa dodati izgnječen ili izrendan beli luk.
Čim beli luk pusti miris, dodati kašiku brašna, promešati i dodati sok od paradajza.
Dok se sos kuva, dodati komadiće tunjevine, ljuti kečap, biber, so, začine po ukusu (origano, bosiljak itd..) i šećer da ubije kiselost sosa.
Kada sos provri, pustiti ga par minuta da prokrčka i gotov je.
Špagete skuvati po uputstvu sa kese, procediti ih i preliti skuvanim sosom. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem ili parmezanom.
Napomene
Retko dobar sos za špagete, a još ako volite ljuto, onda dileme nema. Ipak, niko ga ne pravi tako dobro kao moj zet. Doduše, kuvao je ovaj sos za mene samo jedanput i pošteno me oljutio, sad, ne znam da li namerno ili slučajno...u svakom slučaju, sos je bio odličan a ja ljuto volim, pa mi nije smetalo?Ovo je naravno bila šala jer, moj zet je najbolji zet na svetu❤Poslovica za danas:-" Krčmar voli pijanicu, ali ne za svog zeta."-