Go Back

Špagete sa ljutim sosom od tunjevine

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Paste
Kuhinja: Italian
Keyword: Špagete, sos, tunjevina, beli, luk, ljuto

Sastojci

Sos:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 3-4 čena belog luka
  • 500 ml tomatina sok od paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1-2 kašike šećera
  • ljuti kečap ili tucana ljuta paprika
  • so, biber, mešavina italijanskih začina

Ostalo:

  • 400 gr špageta

Uputstvo

  • Iscediti ulje od tunjevine u jednu šerpicu, zagrejati pa dodati izgnječen ili izrendan beli luk.
  • Čim beli luk pusti miris, dodati kašiku brašna, promešati i dodati sok od paradajza.
  • Dok se sos kuva, dodati komadiće tunjevine, ljuti kečap, biber, so, začine po ukusu (origano, bosiljak itd..) i šećer da ubije kiselost sosa.
  • Kada sos provri, pustiti ga par minuta da prokrčka i gotov je.
  • Špagete skuvati po uputstvu sa kese, procediti ih i preliti skuvanim sosom. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem ili parmezanom.

Napomene

Retko dobar sos za špagete, a još ako volite ljuto, onda dileme nema. Ipak, niko ga ne pravi tako dobro kao moj zet. Doduše, kuvao je ovaj sos za mene samo jedanput i pošteno me oljutio, sad, ne znam da li namerno ili slučajno...u svakom slučaju, sos je bio odličan a ja ljuto volim, pa mi nije smetalo?Ovo je naravno bila šala jer, moj zet je najbolji zet na svetu❤
Poslovica za danas:
-" Krčmar voli pijanicu, ali ne za svog zeta."-