Uzeti četiri šerpe i u svaku sipati po litar mleka.
Iz svake šerpice odvojiti po 100 ml mleka i sipati u četiri posude, pa u svaku razmutiti po dve kesice pudinga sa po šest kašika šećera. Potrebno je da puding bude različitih ukusa i boja.
Sada skuvati svaki puding i čim su sva četiri pudinga gotova, filovati kolač.
U spremljen pleh, na dno staviti prvu koru pa reko nje sipati polovinu jedne sorte pudinga.
Preko staviti drugu koru i preliti polovinom druge sorte pudinga. Treća kora i polovina treće sorte pudinga. Četvrta kora i polovina četvrte vrste pudinga. Sada sve ispočetka sa preostale četiri kore i preostalim polovinama, sve četiri sorte pudinga.
Potrebno je da se puding rasporedi po bojama. Ja sam, na primer, na prvu koru sipala pola pudinga od vanile, drugi red puding od čokolade, treći red puding od lešnika a četvrti red puding od šumskog voća, pa sve još jednom: vanila, čokolada, lešnik i završila šumskim voćem.
Kada je sav materijal utoršen, kolač ukrasite po želji, može da se pospe mlevenim orasima, rendanom čokoladom ili nešto drugo.
Ostaviti kolač da se ohladi i stegne. Seći na kocke i poslužiti.
Samo da napomenem, da sam ja ovde pravila pola mere, pa su samim tim i kore na slikama manje, a u šerpicama je po pola litre mleka i po jedan skuvan puding.