Go Back

Minjon kocke

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: Minjoni, kocke, korice

Sastojci

Korice:

  • 9 celih jaja
  • 9 kašika šećera kristal
  • 9 kašika brašna mekog

Fil:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 600 ml mleka
  • 10 kašika šećera kristal
  • 250 gr putera ili margarina
  • 50 gr šećera u prahu

Glazura:

  • 200-300 gr čokolade za kuvanje
  • 6-7 kašika ulja

Uputstvo

Fil:

  • Skuvati puding sa mlekom i šećerom i ostaviti da se ohladi. Za to vreme ispeći korice.

Korice:

  • Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati brašno pa varjačom blago izmešati da se jaja i brašno sjedine.
  • Od ove smese ispeći 3 tanke korice u plehu dimenzija 20 x 30 cm a najbolje ih je peći u tankim plehovima za doboš tortu.

Fil:

  • Posebno umutiti puter i prah šećer, pa skuvan i ohlađen puding dodavati u puter uz stalno mućenje mikserom.
  • Ovim filom nafilovati korice između. Poslednja korica se ne filuje.
  • Na gornju koricu staviti jedan plato i na plato nešto malo teže, knjige ili nešto slično, pa ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Najbolje bi bilo da se ostavi preko noći da odstoji u frižideru.
  • Ohlađen kolač seći na kocke 2 x 2 cm. Svaku kocku provlačiti kroz glazuru od čokolade i ređati na rešetku da se otkaplju. Ja koristim rešetku od frižidera.
  • Može da se koristi i neka druga glazura, na primer od šećera, bele čokolade ili neka kupovna glazura. Takođe, u čokoladnu glazuru može da se doda malo ruma ko voli.
  • Minjone ukrasite šarenim mrvicama ili ukrasnim cvetićima.

Napomene

Spremanje ovih minjon kocki zahteva malo više vremena i strpljenja, najviše oko čokoladiranja, ali ne možete ni da zamislite koliko su lepi i ukusni. Reklo bi se da su sasvim obični, međutim iznenađenje tek sledi kada ih budete probali. Ako meni ne verujete na reč a vi se uverite sami. Da vas vidim domaćice moje, dajte šansu vašoj kreativnosti.
Poslovica za danas:
-" Ako hoćeš - i na planinu ćeš skočiti, ako nećeš - ni s' brda nećeš sići."-