U širu šerpu sipati šećer i vodu i stavit na ringlu da provri.
Za to vreme limun oprati i iseći na kolutove, debljine 5 mm.
U provrelu smesu odmah ubaciti kolutove limuna i kuvati otprilike oko 15 minuta. Kada slatko prestane da peni, dobije na gustini i dobije tamno žutu boju, slatko je gotovo.
Skinuti penu koja je ostala po vrhu, zatim pokvasiti kuhinjsku krpu, pokriti šerpu i ostaviti da se ohladi.
Ohlađeno slatko sipati u staklenu teglicu i zatvoriti originalnim zatvaračem.
Skuvati čaj po izboru, sipati u šolju, pa dodati 2-3 koluta limuna. Čaj je spreman.
Što se tiče limuna, uvek kupujem "Bio limun" što i vama preporučujem, jer koliko god da mu operete koricu, pesticidi kojima se prskaju, ne mogu se sprati tek tako. Što je sigurno sigurno.
Napomene
E ovo je nešto fantastično. Bila sam malo skeptična, ali kada sam probala, bukvalno sam se oduševila. Skuvate čaj, dodate 2-3 koluta limuna i to je sve što vam treba. Probajte i uverite se, a kada potrošite teglicu, skuvajte novo slatko. Sledeće koje kuvam, će biti od pomorandže.Poslovica za danas:-"Tamo gde je Bog stavio tačku, nemoj stavljati znak pitanja."-