Tunjevinu procediti od ulja i prebaciti u blender ili električni secko. Ulje od tunjevine sačuvati, jer će zatrebati kasnije u toku blendiranja.
Sada u secka dodati kuvano jaje, crni luk, limunov sok i puter, pa sve zajedno dobro izblendirati.
Na kraju dodati so i biber po ukusu i ako je potrebno, dodati malo ulja od tunjevine i još jednom sve dobro izblendirati.
Dobijenu paštetu prebaciti u posudu sa poklopcem i držati u frižideru do upotrebe.
Napomene
Najbolji i najzdraviji proizvodi su upravo oni, koje napravite sami u kućnim uslovima. Tada ste sigurni šta se nalazi u tom proizvodu i možete ga konzumirati bez bojazni od dodatnih aditiva. To se posebno odnosi na ishranu kod dece. A kao što vidite, naprave se veoma lako i brzo, a ukus podesite prema vađim željama, i šta ćete bolje.Poslovica za danas:-"Ne trčite za muškarcima, da se ne sudarite sa onima koji od njih beže."-