U činiju sipati keks i kokos i izmešati. Dodati kondenzovano mleko, umesiti smesu i podeliti je na 4 jednaka dela.
Na radnu površinu posuti malo kokosa, staviti jedan deo smese, pa rukama formirati valjak, debljine, recimo čajne kobasice.
Sada celom dužinom valjka, po sredini, napraviti udubljenje varjačom.
Istopiti belu čokoladu, pa pomoću dresing kese ili male kašičice, sipati otopljenu čokoladu u kanal, koji ste napravili na valjku od smese.
Isto uraditi sa ostalim delovima smese i ostaviti da se ohladi i stegne.
Sada svaki prut kolača, iseći oštrim nožem na delove debljine 2-3 cm.
Keks je gotov.
Napomene
Navikli smo da oko pravljenja bilo kog keksa, imamo pune ruke posla. Zamesi testo, ohladi, rastanji, vadi modlom ili melji na vodenicu, ređaj u pleh, peci, hladi, glaziraj...itd itd...nema kraja. E ovo je keks za pet minuta, nema rerne, nema pečenja, nema muke...brzo,lako i jednostavno. A ukus ćete sami oceniti.Poslovica za danas:-"Srećan je onaj koji sedi u svojoj kući."-