Go Back

Rafaelo keks

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: rafaelo, kokos,keks,bez,pečenja,rerne,brz

Sastojci

  • 100 gr mlevenog keksa
  • 125 gr kokosa
  • 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka

Ostalo:

  • 200 gr bele čokolade
  • kokos za valjanje

Uputstvo

  • U činiju sipati keks i kokos i izmešati. Dodati kondenzovano mleko, umesiti smesu i podeliti je na 4 jednaka dela.
  • Na radnu površinu posuti malo kokosa, staviti jedan deo smese, pa rukama formirati valjak, debljine, recimo čajne kobasice.
  • Sada celom dužinom valjka, po sredini, napraviti udubljenje varjačom.
  • Istopiti belu čokoladu, pa pomoću dresing kese ili male kašičice, sipati otopljenu čokoladu u kanal, koji ste napravili na valjku od smese.
  • Isto uraditi sa ostalim delovima smese i ostaviti da se ohladi i stegne.
  • Sada svaki prut kolača, iseći oštrim nožem na delove debljine 2-3 cm.
  • Keks je gotov.

Napomene

Navikli smo da oko pravljenja bilo kog keksa, imamo pune ruke posla. Zamesi testo, ohladi, rastanji, vadi modlom ili melji na vodenicu, ređaj u pleh, peci, hladi, glaziraj...itd itd...nema kraja. E ovo je keks za pet minuta, nema rerne, nema pečenja, nema muke...brzo,lako i jednostavno. A ukus ćete sami oceniti.
Poslovica za danas:
-"Srećan je onaj koji sedi u svojoj kući."-