Sir izgnježditi, dodati jaje i sve lepo izmešati. Sir izaberite po ukusu, a ako je neslan, posoliti ga. Ja sam koristila dve vrste: domaći mladi sir i fetu.
Posebno umutiti jaja, so, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Ovom smesom premazujemo kore.
Na radnu površinu staviti dve kore, jednu pored druge, ali tako da se malo preklapaju. Kraj od donje kore malo premazati umućenom smesom, pa preklopiti kraj od gornje kore, kako bi se slepili krajevi. Tako ćete dobiti jednu dugačku koru.
Sada jednu polovinu kore, po širini, premazati sa 2-3 kašike umućene smese, pa preko premazanog dela rasporediti fil od sira. Preklopiti drugom polovinom kore, koja nije premazana.
Preklopljeni deo ponovo premazati umućenom smesom i polako koru uviti u rolat. Ovako ćete dobiti tanku i dugačku rolnu, koju savijete u krug ili kao Sarajevsku pitu.
Savijene pitice poređati u pleh, premazati ostatkom umućene smese i peći na 180*C oko 40 minuta.
Ostaviti da se malo prohlade, pa poslužiti.
Napomene
Ne znam za vas, ali ja obožavam sve vrste pita sa sirom i gibanica. Ne znam ni sama broj recepata koje sam isprobala i nekako su mi svi fantastični. Bukvalno još nisam napravila pitu sa sirom ili gibanicu, koja mi se nije svidela. Tako je i sa ovim piticama...savršene su.Poslovica za danas:-"Iver ne pada daleko od klade."-