U šerpu sipati mleko, šećer, vanilu, mak i griz i staviti da se kuva, sve vreme mešajući.
Kada se smesa zgusnula, dodati puter i mešati da se istopi. Na kraju, kada se puter istopio, dodati mleveni plazma keks i sve dobro izmešati.
Smesu rastanjiti u okrugli kalup, prečnika 22 cm.
U drugu šerpicu sipati slatku pavlaku i zagrejati do vrenja. Dodati čokoladu i mešati da se čokolada istopi i sjedini sa pavlakom. Ovako spremljen ganaš preliti preko torte i ostaviti da se torta ohladi i ganaš stegne.
Tortu iseći i poslužiti uz kaficu.
Inače, od ove smese možete napraviti kuglice, čokoladirati ih ili ih valjati u čokoladne mrvice. Takođe, možete smesu rastanjiti malo tanje, preliti glazurom od crne čokolade i kada se stegne iseći na štanglice. Dakle odlična kombinacija za sitne slavske kolače.
Napomene
Skoro ne naparavih lepšu i bržu tortu od ove. Možda i nisam baš objektivna, kada je mak u pitanju, ali s obzirom da mi je više njih pohvalilo ovu tortu, dozvolići sebi da vam je preporučim od srca.Poslovica za danas:-"Ko je mnogo patio, mnogo je i zapamtio."-