U šerpicu sipati šećer i vodu i kuvati jedan minut, od kada počne da vri. Skloniti sa ringle, dodati kolutove limuna i ostaviti sa strane da se hladi, dok ispečete koru.
Mutiti jaja sa šećerom, dok se ne dobije gusta svetla smesa. Dodati zatim sve ostale sastojke, pa još jednom izmiksati, da se sastojci sjedine.
Smesu izručiti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm. Koru peći na 200*C oko pola sata. Proveriti čačkalicom da li je kolač pečen.
Vruć kolač preliti skuvanim sirupom i ostaviti da se potpuno ohladi i upije agdu.
Iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Recept za ovaj kolač sam dobila prilično davno i dugo sam se razmišljala da li da ga uopšte pravim. Nešto mi i nije bio privlačan. Sada za vikend sam imala goste, pa sam pored još dva kolača, rešila da spremim i ovaj na brzinu..rekoh, ako ne valja, neću ga ni izneti. Kad ono međutim😂😂pojedoše ga u slast i još mi tražili recept, a što je najbolje i ja se oduševih🤩🤩Obavezno probajte.Poslovica za danas:-"Ko pita ne skita."