Za ove sladoled popse, biće vam potrebni silikonski kalup u obliku sladoleda na štapiću, kao i štapići. Ja sam svoje kalupe kupila u kineskoj radnji, ima raznih oblika i veličina, a i cena je pristupačna.
Kalupe oprati i dobro osušiti. Glazuru istopiti, ali paziti da ne bude previše tečna. Malom četkicom za crtanje, premazati unutrašnjost kalupa glazurom i ostaviti u frižider, da se glazura stegne. Ponoviti postupak još jednom, da bi se dobio malo deblji sloj glazure, kako kasnije ne bi pucala.
Kada ste kalupe premazali drugim slojem glazure, vratiti ih u frižider i dok se ona hladi, umesiti popse.
U mleveni keks dodati sve sastojke osim soka i umesiti rukom. Sok dodavati na kraju postepeno, da se dobije fina mekana smesa, pogodna za oblikovanje. Smesa treba da bude malo mekša, jer će se kasnije u frižideru dodatno stegnuti.
Kada se glazura potpuno stegla, smesom od keksa puniti kalupe, ali ne do vrha. Potrebno je da se ostavi oko 2 mm praznog prostora, do vrha kalupa. Sada provući štapić za sladoled kroz otvor na kalupu, otprilike do polovine sladoleda. U prazan prostor, koji smo ostavili, uliti glazuru, kalup malo protresti, da se glazura poravna i sve odložiti u frižider na sat vremena.
Kada se sladoled ohladio i glazura stegla, pažljivo izvaditi sladolede iz kalupa i složiti na plato. Sladoledi se lako odvajaju od silikona, samo ih ne treba hvatati za štapić prilikom vađenja.
-
-
Što se glazure tiče, nemojte praviti klasičnu glazuru od čokolade i ulja, jer se takva glazura lako topi i lepljiva je. Najbolje je da kupite gotovu glazuru, brzo se steže i postojana je. Ja sam kupovala belu glazuru i farbala je poslastičarskim bojama. Sve ostalo je vaša mašta i kreativnost.