Odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodati otprilike polovinu izmerenog šečera, pa mutiti mikserom dok smesa ne pobeli i ne postane gusta i penasta. Ostaviti sa strane.
Posebno umutiti belanca sa preostalim šećerom i dobro umutiti mikserom, da se dobije čvrst šaum. U šaum dodati umućena žumanca pa polako špatulom ili varjačom izmešati smesu da se sjedine belanca i žumanca.
Na kraju dodati brašno i ponovo sve polako izmešati.
Smesom napuniti dresing kesu ili običnu kesu za zamrzivač, odseći vrh kese da se dobije širina jednog prsta.
U pleh staviti papir za pečenje, pa kesom istiskati smesu u trake, dužine oko 8-10 cm. Piškote posuti prah šećerom i peći na 200*C oko 10-15 minuta, dok ne porumene.
Vruće kekse izvaditi iz pleha, složiti na plato i ostaviti da se ohlade. Samo da dodam da su piškote, prvi dan mekane, ali nemojte da vas to zbuni, jer što duže stoje, postajaće sve "tvrđe" i keksastije. Ja sam ih ostavila tri dana da odstoje, pre nego što sam ih upotrebila za tiramisu.