Penasto umutiti jaja sa vanilom i šećerom i skuvati na pari. Dovoljno je 3-4 minuta da se kuva, samo toliko, da se termički obradi. Kada jaja zapene, skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
U maskarpone dodati ohlađen fil i umutiti mikserom da se smesa ujednači i dobije fina, glatka krema.
Piškote kratko potopiti u čokoladno mleko, sa obe strane, pa složiti na plato u oblik pravougaonika. Preko piškota ravnomerno rasporediti polovinu umućene kreme, a preko kreme poređati drugi red piškota, takođe blago natopljenih u čokoladno mleko.
Na kraju staviti drugu polovinu kreme, fino poravnati i posuti kakao prahom.
Tiramisu je gotov.
Ostaviti da se ohladi, da se ukusi sjedine i piškote potpuno odmeknu, pa seći na kocke i poslužiti.
Da dodam još da sam u prvi red ređala domaće piškote, koje sam sama pravila dva dana pre, a pošto su one bile manje od kupovnih, u prvi red sam složila 21 piškotu (u 3 reda po 7 piškota). U drugi red sam ređala kupovne piškote i složila sam otprilike oko 15 piškota (2 reda po 6 piškota i na dnu još 3-4 piškote presečene na pola). Ovo je samo jedan vodič za broj piškota koje su vam potrebne, i za dimenziju ovog Tiramisu kolača.