U veliki pleh od rerne, složiti kore kao harmoniku, pa osušiti u rerni na 120*C oko 45 minuta. Osušene i ohlađene kore izdrobiti i ostaviti sa strane.
U većoj vanglici umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati jogurt, ulje, izrendanu koricu od pomorandže, vanilu i prašak za pecivo i još jednom sve umutiti mikserom.
U umućenu smesu dodati izdrobljene kore za pitu i sve dobro izmešati, da se kore natope smesom.
Podmazati okrugli pleh, prečnika 30 cm ili četvrtasti, dimenzija 20 x 30 cm. Smesu prebaciti u pleh, ravnomerno rasporediti, pa preko smese poređati kolutove pomorandže. Ostaviti da stoji dok se rerna ne zagreje.
Rernu zagrejati na 180*, ubaciti pitu i peći oko 40 minuta.
U šerpicu staviti šećer, vodu, sok od pomorandže, cimet i kolutove pomorandže, pa kuvati par minuta od kada počne da vri.
Kada je pita ispečena, preliti skuvanim sirupom. Jedno od ova dva treba da bude hladno.
Ostaviti pitu da se ohladi i upije sirup, pa seći i poslužiti.