Kore za pitu treba malo prosušiti. Najbolje je svaku koru ponaosob nabrati kao harmoniku, ređati u veliki pleh od rerne pa sušiti u rerni na 120*C oko 45 minuta.
Posebno u malo većoj vanglici, umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke i sve zajedno još jednom izmiksati. Sada u ovu smesu izmrviti osušene kore za pitu, i mešati varjačom da se kore lepo natope smesom i sastojci ujednače.
Ovako spremljenu smesu izručiti u pleh dimenzija 25 x 35 cm, i peći na 180*C oko 40 minuta. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi.
Sirup:
U šerpicu sipati šećer, isceđen sok od pomorandže, vodu, štapić cimeta i jednu pomorandžu isečenu na kolutove, pa sve zajedno kuvati par minuta, od kada počne da vri. Vruć sirup preliti preko ohlađene pite i ostaviti da pita upije.
Fil:
Skuvati fil od mleka, šećera i gustina, na klasičan način, kao što se kuva puding. Ostaviti da se potpuno ohladi. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa dodavati ohlađen fil i sve zajedno izmiksati, da se dobije fina glatka krema.
Umućen fil sipati i ravnomerno rasporediti preko natopljene pite, i ukrasiti kolutovima pomorandže iz sirupa.
Seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Verujte mi da niste skoro probali lepši i ukusniji kolač od ovoga. Pomorandža sa blagom ukusom cimeta, i finim kremom koji se topi u ustima. U stvari, ceo kolač se topi u ustima, sočan, kremast...ma ovaj kolač je bajka. Verujte miPoslovica za danas:-"Tvoj zadatak nije da predvidiš budućnost nego da je omogućiš."-