Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo podeliti na tri dela. Svaki deo rastanjiti tanko oklagijom u oblik pravougaonika, tako da dužina bude iste dužine kao i pleh u kome ćete peći kolač.
Rastanjeno testo premazati džemom po izboru, pa sa obe strane urolati u rolate, ali tako da po sredini ostane prazan prostor, širine oko dva prsta, pa prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje. Isto uraditi sa ostala dva dela testa.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer i mutiti mikserom da se dobije čvrst šaum. Dodati mlevene orahe i varjačom izmešati smesu da se sjedini. Smesom napuniti dresing kesu, ili običnu kesu za zamrzivač, odseći vrh kese, pa filom puniti prazan prostor na kolaču.
Kolač peći na 180*C oko 15-20 minuta. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi.
Istopiti čokoladu za kuvanje sa uljem, pa premazati preko ohlađenog kolača, ali samo po sredini, preko fila. Kada se glazura stegne, seći kolač na šnite, debljine jednog prsta i složiti na tacnu za kolače.
Napomene
Dedin brk ili dedini brkovi, kako ga već neko zove, je zaista odličan i izdašan kolač. Deluje malo komplikovano, ali veoma ga je lako i jednostavno napraviti. Što se vremena tiče, i to mu ide u prilog, jer se veoma brzo napravi.Poslovica za danas:-"Kada žena kaže ‘molim?’, dobro je ona tebe čula, samo ti daje priliku da promeniš ono što si rekao."-