U litar mleka skuvati puding sa šećerom i vanilom, na uobičajen način. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se hladi.
Maline i šećer sipati u šerpicu i kuvati 5-6 minuta, da se maline malo raspadnu ili ako su smrznute, da se potpuno odlede. Posebno umutiti gustin sa vodom, pa sipati u kuvane maline i kuvati do kraja, dok smesa ne postane gusta. Takođe pokriti providnom folijom i ostaviti da se hladi.
U ohlađen puding dodati margarin i izmiksati da se dobije fina, glatka krema. Puding ne mora da bude potpuno hladan, možete i u mlako da dodate margarin i umutite.
Sada filovati sledećim redom: na prvu koru namazati 2-3 kašike žutog fila. Drugu koru premazati tanko voćnim filom, pa preko voćnog premazati žuti fil i pokriti korom. Tu koru premazati samo žutim filom, pokriti korom, pa opet voćni fil, preko žuti fil i pokriti korom. Nastaviti ovim redom do poslednje kore.
Da pojednostavim, jednu koru premazivati žutim filom, a drugu voćnim filom, pa preko njega žutim filom.
Poslednju koru ne premazivati. Pokriti kolač alu-folijom i opteretiti nečim težim, da kolač odmekne i kore lepo legnu preko filova.
Preko kolača možete preliti glazuru od bele čokolade ili tanko premazati žutim filom, a preko narendati belu čokoladu ili šta već volite.
Isecite na kocke i uživajte.