Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Gotovo testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider na 2-3 sata. Najbolje je da testo umesite uveče, pa ga ostavite u frižideru preko noći. Možete čak i dan dva ranije da umesite i ostavite u frižider.
Testo rastanjiti oklagijom na pobrašnjenoj površini, na debljinu od oko 2-3 mm.
Modlicama okruglog oblika, vaditi kekse i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Pošto se ovi keksi spajaju po dva džemom, kao vanilice, keks raditi tako što ćete modlom ili čašom vaditi krugove za donji deo keksa, a isti broj, takođe modlom ili čašom vaditi kekse, a u sredini napraviti rupu, za gornji deo keksa.
Za ovaj keks postoje specijalne modlice sa dodatkom za pravljenje rupica na gornjem delu keksa , ali ako ih nemate, nije strašno, vadite kekse čašom, a za rupicu u sredini iskoristite neku širu slamčicu ili nešto prikladno.
Keks peći na 180*C oko 10-12 minuta. Kada se ohladi, gornje, šuplje delove keksa, posuti šećerom u prahu. Sada donji deo keksa premazati malo debljim slojem džema, preklopiti gornjim delom i polako slepiti, tako da deo džema izađe kroz rupicu na keksu.
Keks možete držati u metalnoj ili kartonskoj kutiji, a što duže stoji, to je lepši i mekši.