U šerpu sipati šećer i vodu i kuvati, da se dobije gustina kao za slatko. Kada se smesa izbistri i pocnu da se pojavljuju balončići na površini, skinuti sa ringle i smesu podeliti u dve činije.
Mutiti mikserom smesu u jednoj činiji, i čim počne da beli, prekinuti mućenje, dodati mlevene lešnike, izmešati i rastanjiti smesu na plato, debljine prsta.
Sada uzeti drugu činiju, pa isto tako mutiti mikserom i čim smesa počne da beli, prekinuti mućenje, dodati otopljenu čokoladu, brzo izmešati i rastanjiti preko prvog dela od lešnika.
Za glazuru uraditi isto, kao i za filove. Staviti šećer i vodu da se ušpinuje, zatim mutiti mikserom i čim smesa počne da beli, izručiti je preko kolača i ravnomerno rasporediti. Ostaviti kolač da se ohladi i stegne, pa seći na kockice i poslužiti.
Evo još par saveta:
Pripremite sve sastojke, da su vam na dohvat ruke, jer kolač mora brzo da se radi, iz razloga što se brzo steže.
Kada mutite ušpinovan šećer, nemojte čekati da smesa skroz pobeli, već čim počne polako da beli, prekinite mućenje, pa dodajte sledeći sastojak.
Smesu je najbolje rastanjiti vlažnim rukama ili špatulom, koju ćete povremeno kvasiti.