Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider sat vremena, a može i preko noći.
Ohlađeno testo rastanjiti oklagijom na debljinu od oko 2-3 mm, pa okruglom modlom vaditi kekse i ređati u pleh, obložen pek-papirom.
Kekse peći na 180*C oko desetak minuta. Ostaviti ih da se potpuno ohlade.
U mlevene orahe dodati džem od kajsija i izmešati da se smesa ujednači i da se dobije fina krema za filovanje keksa, ne previše retka. Moj savet je da u mlevene orahe, dodajete malo po malo džema, dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Ohlađen keks filovati i spajati po dva, kao vanilice.
Istopiti puter i čokoladu za kuvanje. Nafilovan keks umočiti gornjom stranom u glazuru, na sredinu staviti jezgro od oraha i ređati na rešetku ili pek-papir da se glazura ohladi i stegne.
Napomene
Nemam reči koliko su ovi keksi ukusni, a što duže stoje, postaju mekši i prhkiji. Obzirom da ide vreme slava, nove godine i Božića, ja vam od srca preporučujem da ih napravite i to odmah duplu meru. Videćete o čemu pričam.Poslovica za danas:-"Čista voda je prvi i glavni lek na svetu."-