Umutiti penasto jaja sa šećerom i vanilom. Dodati zatim ostale sastojke i sve zajedno dobro izmiksati. Malo više od polovine testa odmah izručiti u pleh, dimenzija 24 x 18 cm, i ravnomerno rasporediti.
U ostatak testa dodati mleko i kakao i ponovo izmiksati. Preko testa u plehu izručiti tamno testo, ravnomerno razmazati, pa preko tamnog testa rasporediti oceđenje višnje.
-
Peći koru na 175*C oko pola sata. Proveriti čačkalicom, da li je testo pečeno. Ostaviti koru da se potpuno ohladi.
Skuvati fil od mleka, šećera, pudinga i kašike gustina, pa ostaviti da se potpuno ohladi. Posebno umutiti puter sa 2-3 kašike šećera u prahu, dodati ohlađen puding i dobro izmiksati. Ovako spremljen fil, rasporediti preko ohlađene kore.
Sada spremiti glazuru na sledeći način: Pomešati šećer u prahu i kakao. Dodati 5-6 kašika vruće vode i dobro umutiti da se šećer istopi. Na kraju dodati istopljen margarin i još jednom sve izmiksati. Glazuru preliti preko kolača, pa viljuškom ili nečim drugim, prošarati preko glazure, da se dobije efekat talasa.
Kolač ostaviti na par sati u frižider, da se dobro ohladi i stegne.
Seći na kocke i poslužiti.
Ovaj kolač možete praviti u okruglom plehu, prečnika 24 cm. U tom slučaju ćete dobiti jednu malu i veoma ukusnu tortu. Takođe, možete i duplirati mere, pa kolač peći u velikom plehu. U svakom slučaju ćete uživati uz ovaj ukusni desert.