Banini
Sastojci
Testo:
- 2 cela jajeta
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice ulja
- 6 šoljica brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Ostalo:
- džem po izboru
Uputstvo
- Umutiti dobro jaja sa šećerom. Dodati ulje i još jednom sve izmešati.
- Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa umesiti testo.
- Od testa kidati loptice, veličine oraha, pa između dlanova formirati kuglice i ređati u pleh.
- Na svakoj kuglici, drškom od varjače, napraviti udubljenje na sredini, pa ga napuniti džemom.
- Keks peći na 180*C oko 15 – 20 minuta.
- Ostaviti keks da se ohladi, složiti na tacnu i poslužiti.
Napomene
Najčešće pravljen keks u mojoj kući, za vreme embarga, odnosno sankcija…ali daleko bilo i nepovratilo se. Inače, kolač, tj. keks je zaista fantastičnog ukusa. Vrlo jednostavan i jeftin za pravljenje, a teško da neki preostane za sutradan.
Poslovica za danas:
-“ Kajanje je lek za svaki greh.“-
Lajkujte nas: