Pašićevi pereci
Sastojci
- 2 cela jajeta
- 125 gr šećera kristal
- 125 gr mlevenog badema
- 125 gr brašna
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Može da se desi da će vam trebati malo više brašna, od 125 gr, sve zavisi od toga kolika su jaja.
- Zamesiti lepo, glatko testo, srednje tvrdo, i da se ne lepi za ruke.
- Testo rastanjiti na debljinu pola centimetra. Modlom vaditi perece i ređati u pleh.
- Perece premazati umućenim jajetom, posuti kristal šećerom i peći na 200*C, 15 minuta.
- Pečene perece ostaviti da se prohlade, pa prebaciti na tacnu za kolače ili neku činiju.
- Ja sam se malo i poigrala, pa sam pored modle za perece, koristila i modlicu za keks, u obliku cveta, te sam spajala po dva cvetića džemom, kao vanilice. Sve u svemu, koji god oblik da korisite, ukus, koji je fantastičan, neće se promeniti.
- Perece su prvi dan malo tvrđe i hrskavije, ali što duže stoje, to su ukusniji i mekši.
Napomene
Nađoh ovaj recept u jednom starom kuvaru, i ovo nije prvi put da sam se poslužila receptom iz njega. Mogu vam reći da ga čuvam kao oči u glavi😉😁
Poslovica za danas:
-“ Ko svoje tajne čuva za sebe, ostaje uvijek svoj gospodar.“-
Lajkujte nas: