Posne kiflice sa džemom
Sastojci
- 500 ml tople vode
- 5 kašika šećera kristal
- 9 kašika ulja
- 1 paketić svežeg kvasca
- brašna po potrebi
Uputstvo
- Umesiti testo od gore pripremljenih sastojaka. Ostaviti da naraste.
- Naraslo testo podeliti na dva dela, svaki premesiti i raskalgijati u krug. Iseći na 12 delova i na svaki deo staviti po kašičicu džema pa savijati u kifle.
- Kifle poređati u pleh i ubaciti u rernu, prethodno zagrejanu na 200*C.
- Pečene kifle uvaljati u prah šećer.
Napomene
Evo još jedne poslastice ili večere uz čaj, za posne zimske dane. Možda vam se čini da je recept suviše jednostavan ali kada ga budete probali, razuverićete se. Kifle su preukusne i premekane. Još jedna dobra stvar je što se od istog testa moze napraviti i štrudla. Jednostavno: testo rasklagijajte, nafilujte džemom i umotajte u štrudlu. Požurite u kuhinju.
Poslovica za danas:
-“ Ko kasno brazdu zaore u jesen čičak obere.“-
Lajkujte nas: