Vanil kifle
Sastojci
- 210 gr putera
- 250 gr brašna mekog
- 100 gr mlevenog badema
- 80 gr šećera u prahu
- 2 kesice vanile
Ostalo:
- šećer u prahu i vanila
Uputstvo
- Mikserom umutiti omekšali puter sa šećerom u prahu. Dodati brašno, mleveni badem i vanilu, pa umesiti lepo, glatko testo.
- Testom puniti pleh sa kalupima za vanil kifle.
- Ukoliko nemate ovakav pleh, kidajte delove testa, pa ga dlanovima razvaljajte u dugačku traku debljine prsta. Sada tu traku secite na dužinu 5-6 cm i savijajte u oblik kifle ili potkovice. Formirane kiflice ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
- Kiflice peći na 175*C oko 20 minuta.
- Kiflice pustite samo par minuta da odstoje, pa odmah, dok su još vruće uvaljati u prah šećer, pomešan sa vanilom. Pazite da se kiflice ne ohlade suviše, jer onda prah šećer neće prijanjati za kiflice.
Napomene
Jedan od kolača koji prosto obožavam, i ne mogu da prestanem da ih jedem. Toliko su ukusni, primamljivi, mirišljavi i tope se u ustima, a što duže stoje, to su ukusniji. Veoma lako i brzo se naprave, a ovako spremljene kiflice mogu da stoje i do 6 nedelja, u kutiji za kolače, mada, ja lično ne verujem da će uspeti i sutrašnji dan da sačekaju. Ne znam, probajte?
Poslovica za danas:
-“ Pošteni ljudi ne boje se ni svetla ni mraka.“-
Lajkujte nas: