Špagete sa ljutim sosom od tunjevine
Sastojci
Sos:
- 1 konzerva tunjevine
- 3-4 čena belog luka
- 500 ml tomatina sok od paradajza
- 1 kašika brašna
- 1-2 kašike šećera
- ljuti kečap ili tucana ljuta paprika
- so, biber, mešavina italijanskih začina
Ostalo:
- 400 gr špageta
Uputstvo
- Iscediti ulje od tunjevine u jednu šerpicu, zagrejati pa dodati izgnječen ili izrendan beli luk.
- Čim beli luk pusti miris, dodati kašiku brašna, promešati i dodati sok od paradajza.
- Dok se sos kuva, dodati komadiće tunjevine, ljuti kečap, biber, so, začine po ukusu (origano, bosiljak itd..) i šećer da ubije kiselost sosa.
- Kada sos provri, pustiti ga par minuta da prokrčka i gotov je.
- Špagete skuvati po uputstvu sa kese, procediti ih i preliti skuvanim sosom. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem ili parmezanom.
Napomene
Retko dobar sos za špagete, a još ako volite ljuto, onda dileme nema. Ipak, niko ga ne pravi tako dobro kao moj zet. Doduše, kuvao je ovaj sos za mene samo jedanput i pošteno me oljutio, sad, ne znam da li namerno ili slučajno…u svakom slučaju, sos je bio odličan a ja ljuto volim, pa mi nije smetalo?Ovo je naravno bila šala jer, moj zet je najbolji zet na svetu❤
Poslovica za danas:
-“ Krčmar voli pijanicu, ali ne za svog zeta.“-
Lajkujte nas: